Slimme zelfgemaakte hulpmiddelen

slimmehulpmiddelen voor en door mantelzorgersNaar aanleiding van een zoektocht in 2011 en 2012  naar het hedendaags erfgoed van de mantelzorg van het Museum Rotterdam brachten mantelzorgers allerlei zelfgemaakte hulpmiddelen in, en de verhalen die er bij horen.

Een afgezaagde rioolpijp wordt een steunkous-aantrekker, een kind krijgt inzicht in zijn gedrag met verschillend gekleurde petjes.

Een reizende tentoonstelling met deze persoonlijke voorwerpen en verhalen van mantelzorgers trok in Rotterdam langs de zorginstellingen. Waar de tentoonstelling was werden ook workshops gehouden, zowel  voor mantelzorgers als voor personeel.

De hulpmiddelen werden verder ontwikkeld, samen met de social designers van YD/ (www.ydi.nl).  Het Expertisecentrum Mantelzorg en Movisie hebben bijgedragen aan publicatie van “Rotterdam en zijn mantelzorgers”: een verzameling foto’s, filmpjes en voorwerpen, vergezeld van een korte toelichting.

De voorwerpen zijn gerangschikt  rond de thema’s creativiteit, diversiteit, zelfredzaamheid, ouderen, samenspel en dynamiek.

Ben je al nieuwsgierig of er iets bij zit wat jou kan inspireren?

Neem dan een kijkje op de website van Museum Rotterdam.

1 gedachte over “Slimme zelfgemaakte hulpmiddelen”

Plaats een reactie