arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juni 2020 

PGB natuurlijk: als je zelf je zorg wil regelen

Al jaren wil ik een echt papieren boek schrijven, waarin ik mijn ervaringen deel als mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner. Maar nooit zag ik er kans voor: te druk met klanten helpen, opdrachten voor organisaties voorrang  geven, familie bezoeken en ondersteunen, de tuin bijhouden  en af en toe een beetje poetsen in huis. En bovendien: wie zit er nu op zo’n boek te wachten?

De Corona-crisis gooide roet in het eten. Van de ene dag op de andere werden opdrachten geannuleerd, mocht ik familie niet meer bezoeken, nieuwe klanten kwamen maar mondjesmaat. Ik hoefde natuurlijk niet lang na te denken wat ik met de onstane vrije tijd zou moeten kunnen doen. Mijn huis opruimen kan altijd later nog. Dat is ook niet mijn favoriete bezigheid. Nu zou ik eindelijk gelegenheid hebben om mijn langst gekoesterde wens te laten uitkomen: er komt een boek.

Op 17 maart 2020 begon ik te schrijven en vandaag, precies 3 maanden later,  is de ruwe versie zo goed als klaar. Meer dan 250 pagina’s uitleg, voorbeelden en praktische tips over het persoonsgebonden budget.

Ondertussen brak ik mijn hoofd over de passende titel. Het moet natuurlijk wel in één klap duidelijk zijn waar het over gaat. En terwijl ik me dat afvroeg lag het gewoon voor me:

“PGB natuurlijk – als je zelf je zorg wil regelen”

Terwijl ik de tekst nog aan alle kanten moet schaven en perfectioneren ga ik nu op zoek naar een uitgever. Spannend, want mezelf “verkopen” is niet mijn sterkste kant. Ik heb wel een website gemaakt, waarop alvast wat informatie is te lezen: http://pgbnatuurlijk.nl/

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen? Schrijf je dan in op mijn mailinglijst, via deze pagina: https://familycaresupport.nl/gratis-ebook/. Je krijgt dan in ieder geval een handige lijst met afkortingen, en als ik iets te melden heb ontvang je een mailtje. Zo ben je straks als eerste op de hoogte wanneer het boek uit komt, en kan je deelnemen aan mogelijke acties die ik wil koppelen aan het zo feestelijk mogelijk lanceren van mijn boek.

Zie je daar!

Hier nog een keer de link om op de hoogte te blijven: https://familycaresupport.nl/gratis-ebook/

 

#pgbnatuurlijk

 

Over de schrijver
Freke is mantelzorgmakelaar sinds 2006. Ze is specialist in PGB-zaken en sinds 2018 ook werkzaam als Wlz-cliëntondersteuner.
Reactie plaatsen

Cookiesbeleid: