PGB natuurlijk: als je zelf je zorg wil regelen

Al jaren wil ik een echt papieren boek schrijven, waarin ik mijn ervaringen deel als mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner. Maar nooit zag ik er kans voor: te druk met klanten helpen, opdrachten voor organisaties voorrang  geven, familie bezoeken en ondersteunen, de tuin bijhouden  en af en toe een beetje poetsen in huis. En bovendien: wie zit er nu op zo’n boek te wachten?

De Corona-crisis gooide roet in het eten. Van de ene dag op de andere werden opdrachten geannuleerd, mocht ik familie niet meer bezoeken, nieuwe klanten kwamen maar mondjesmaat. Ik hoefde natuurlijk niet lang na te denken wat ik met de onstane vrije tijd zou moeten kunnen doen. Mijn huis opruimen kan altijd later nog. Dat is ook niet mijn favoriete bezigheid. Nu zou ik eindelijk gelegenheid hebben om mijn langst gekoesterde wens te laten uitkomen: er komt een boek. Op 17 maart 2020 begon ik te schrijven

Ondertussen brak ik mijn hoofd over de passende titel. Het moet natuurlijk wel in één klap duidelijk zijn waar het over gaat. En terwijl ik me dat afvroeg lag het gewoon voor me:

“PGB natuurlijk – als je zèlf je zorg wilt regelen”

Op 31 augustus stuurde ik de tekst naar de drukker. Je kunt het boek bestellen via je eigen favoriete boekhandel of via deze link.

Zie je daar!

#pgbnatuurlijk