Meldactie AWBZ-zorg

oudedamekl

Meldactie Zuinig met AWBZ-Zorg

Patiëntenfederatie NPCF onderzoekt met een een  meldactie of AWBZ-zorg, hulpmiddelen en woningaanpassingen volgens patiënten efficiënter ingezet kunnen worden. De meldactie bevat vragen die gaan over de zorg in zorginstellingen en de zorg thuis zoals verzorging, hulpmiddelen en woningaanpassingen.

Vragen die aan bod komen zijn o.a. vindt u dat er onnodige kosten worden gemaakt? Zouden vrijwilligers en naasten vaker kunnen worden ingezet? Vindt u dat er goed wordt omgegaan met geld en middelen? Wordt u gestimuleerd om zelf dingen aan te pakken? Gebruikt u technologische toepassingen die de zorg makkelijker en efficiënter kunnen maken of gebruikt u dat juist niet maar zou u dat graag willen?

Met de meldactie wordt tevens gepeild of mensen wel eens langer in een zorginstelling moesten verblijven omdat de zaken thuis nog niet geregeld waren. Patiëntenfederatie NPCF laat met de meldactie gebruikers van zorg meedenken over hoe de zorg beter kan en op welke manier de kosten beperkt zouden kunnen worden. Deze meldactie ‘Zuinig met zorg deel 2’ loopt tot maandag 20 augustus.

> Ga hier naar de vragenlijst van deze meldactie

In november 2011 publiceerde de NPCF de resultaten van het eerste deel van de meldactie Zuinig met Zorg. De resultaten hadden betrekking op onder andere de ziekenhuiszorg, en geneesmiddelen.

Plaats een reactie