Mantelzorgmakelaar

Wat heeft een mantelzorger aan een mantelzorgmakelaar?

Heb jij het gevoel dat jouw taken als mantelzorger steeds meer energie van je vragen?

Voel jij de mantelzorg als een steeds zwaardere last op je schouders drukken?

Merk je dat je steeds minder toe komt aan ontspanning en sociale contacten?

Zie je dat je werk of opleiding er onder begint te lijden dat je mantelzorger bent?

De mantelzorgmakelaar helpt

Door samen over de situatie te praten wordt duidelijk wat voor jou het zwaarst weegt. Maar ook wat je het zwaarst valt. In ieder geval biedt de mantelzorgmakelaar dus een luisterend oor. Maar daar stopt het niet. Want vertellen hoe de situatie is kan wel even voor een gevoel van opluchting zorgen, maar als er structureel niets verandert heb je er op termijn natuurlijk niet veel aan.

Inzicht krijgen in de situatie

Juist door je mantelzorgtaken ontbreekt het je misschien aan tijd om je situatie objectief te bekijken. Je weet wat je te doen staat, en je komt altijd al tijd tekort. Gewoon maar doorgaan is misschien voor jou wel de enige manier om het vol te houden?

Hier komt de mantelzorgmakelaar van FAMILYCARE SUPPORT in beeld. Door jou te helpen je situatie te beschrijven en te structureren wordt het voor jou duidelijk welke aspecten nu precies zorgen voor jouw gevoel van overbelasting. Waar knelt het nu precies in jouw planning? In jouw energie? In jouw tijd? In jouw motivatie misschien wel…

Samen zoeken naar de oplossing

Je hebt de situatie duidelijk voor ogen, en je weet welke factoren jou een gevoel van onmacht of overbelasting geven. De vraag is dan natuurlijk of daar iets aan te doen is. De mantelzorgmakelaar kent vele mogelijkheden om mantelzorgtaken te helpen verlichten, en beschikt over een groot netwerk. Door verschillende alternatieven te bespreken kan de oplossing dichter bij zijn dan je nu misschien voor mogelijk houdt.

Mantelzorg en werk combineren

Merk je dat je je op je werk steeds slechter kunt concentreren?

Baal je er van dat je privé-zaken, die te maken hebben met je mantelzorg, moet regelen onder werktijd?

Irriteert het je dat je van je werk moet verzuimen, omdat je mantelzorger bent?

Ook werkgevers zijn er bij gebaat dat mantelzorgende werknemers geconcentreerd aan het werk zijn, in de wetenschap dat de situatie thuis goed geregeld is. Daarom kunnen ook werkgevers een beroep doen op de mantelzorgmakelaar van FAMILYCARE SUPPORT .

Beroepsvereniging mantelzorgmakelaars: BMZM

Freke Schoemaker, mantelzorgmakelaar bij FAMILYCARE SUPPORT was in 2006  initiatiefnemer voor het oprichten van de beroepsvereniging van gecertificeerde mantelzorgmakelaars BMZM, en was vele jaren als bestuurder van deze beroepsvereniging actief, naast haar werk als mantelzorgmakelaar.

Vanaf 2022 verlegt Freke haar focus naar Cliëntondersteuning Wlz