Page content

Mantelzorg Rheden Rozendaal

In de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn in totaal ongeveer 7000 mantelzorgers actief die lang en/of intensief voor iemand zorgen. De gemeenten waarderen deze inzet zeer.

Daarom worden nu de mensen die mantelzorg verlenen beloond met een bloemetje dat 27 of 28 oktober thuis wordt bezorgd. Om de mantelzorgers te helpen het belangrijke werk te kunnen (blijven) doen ontvangen zij tevens zinvolle informatie zoals de Wegwijzer voor Mantelzorgers.

Vanzelfsprekend

Voor veel mantelzorgers is het verzorgen van een dierbare iets vanzelfsprekends. Dat neemt niet weg dat het ook heel zwaar kan zijn en hulp en steun nodig is. Zowel bij het Sociaal Meldpunt als bij MVT, (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp) van de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebieden.

Antwoordkaart

Vanaf 4 oktober worden er antwoordkaarten via de Regiobode verspreid in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Bent u of kent u een van de 7000 mantelzorgers woonachtig in de gemeente Rheden of Rozendaal? Vul dan de antwoordkaart in en stuur deze gratis op voor 14 oktober 2016. Op 27 of 28 oktober wordt er dan een bloemetje bezorgd bij de mantelzorger die u hebt opgegeven. Bij het bloemetje wordt ook de Wegwijzer voor Mantelzorgers uitgereikt en tevens een uitnodiging om deel te nemen aan de “Dag van de Mantelzorg”.

Telefonisch of via de e-mail

Hebt u de antwoordkaart gemist of kent u meerdere mantelzorgers? Het is ook mogelijk om uzelf of een ander telefonisch of via de e-mail op te geven voor het gratis bloemetje. U kunt bellen met MVT op telefoonnummer (026) 3707070 of e-mailen naar info@mvtrheden.nl.

Mantelzorgers zijn mensen van jong tot oud, die onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of buur die door ziekte, handicap of ouderdom een beperking heeft. De zorg kent vele gezichten. Het kan gaan om lichamelijke en/of huishoudelijke verzorging, begeleiding en het verrichten van regelwerk. De hulp wordt verleend vanuit een persoonlijke betrokkenheid. Door de inzet van mantelzorgers kunnen degenen die zorg of hulp nodig hebben langer thuis blijven wonen. Mantelzorgers zijn letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar!