Page content

Mantelzorg Gilze en Rijen

Bent u mantelzorger? Meld u dan aan voor het mantelzorgcompliment 2016

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de waardering van de mantelzorger. Als gemeente Gilze en Rijen hebben we ervoor gekozen het mantelzorgcompliment uit te keren in de vorm van een cadeaubon ter waarde van 75 euro, te besteden bij winkeliers en horeca in de gemeente.

Bij het verlenen van een mantelzorgcompliment, heeft de gemeente in principe de volgende uitgangspunten:

  • De zorgvrager (degene voor wie wordt gezorgd) moet in de gemeente Gilze en Rijen wonen.
  • De mantelzorger (degene die voor de zorgvrager zorgt) hoeft niet in de gemeente Gilze en Rijen te wonen.
  • Zowel zorgvrager als mantelzorger moeten de aanvraag ondertekenen.
  • Er kan één mantelzorgcompliment per zorgvrager worden verleend.
  • De mantelzorger heeft in 2016 minimaal 8 uur per week voor tenminste 3 maanden mantelzorg verleend.

Hoe vraagt u een mantelzorgcompliment aan?

Bent u lid van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg dan komt u automatisch in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. U hoeft dan geen mantelzorgcompliment aan te vragen. Bent u geen lid van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg, download dan het aanvraagformulier.

Vanaf vrijdag 9 september kunt u het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis in Rijen, de bibliotheek in Rijen, De Schakel in Gilze, De Molenwiek in Molenschot en The Chump in Hulten.

Zowel u als mantelzorger als de zorgvrager moeten het formulier ondertekenen.

Stuur het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier uiterlijk 31 december 2016 naar: Gemeente Gilze en Rijen, Antwoordnummer 227, 5100 VH Rijen. Een postzegel is niet nodig. U kunt het formulier ook afgeven op het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 in Rijen) of mailen naar coradenbestenabg.nl onder vermelding van ‘mantelzorgcompliment Gilze en Rijen’.

Ook jonge mantelzorgers (tot en met 24 jaar) kunnen een aanvraagformulier indienen. In overleg met de jonge mantelzorger kijken we naar een persoonlijke invulling van het compliment.

10 november – Dag van de Mantelzorger

Op donderdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, worden de eerste mantelzorgcomplimenten persoonlijk uitgereikt tijdens een activiteit van het Lokaal Steunpunt Mantelzorg. Indien u uw mantelzorgcompliment aanvraagt vóór 31 oktober 2016, krijgt u rond 10 november uw mantelzorgcompliment per post.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0161 of via coradenbestenabg.nl