Mantelzorg-app

De Vrije Universiteit Amsterdam, het Mantelzorgcentrum in Heiloo en de gemeente Alkmaar zijn bezig met een onderzoek naar het verlichten van de zorgtaken van mantelzorgers. De betrokken partijen onderzoeken nu of dit mogelijk is door middel van een applicatie (app) voor mobiele telefoons en tablets. Deze app zal een aantal functies bieden die de mantelzorger kunnen ontlasten. Met behulp van de applicatie kunnen mantelzorgers wellicht weer wat meer tijd voor zichzelf vinden.

Aansluiten bij de behoeften van de mantelzorgers

De onderzoekers vragen bij de voorbereiding van de app medewerking van mantelzorgers zelf. Allen zo kan de applicatie zo goed mogelijk aansluiten op de behoeften van individuele mantelzorgers. Voor hen is een vragenlijst gemaakt die een aantal stellingen bevat, waarbij mantelzorgers kunnen aangeven in welke mate zij het wel of niet met de stelling eens zijn.

Meedoen aan het onderzoek

Zo veel mogelijk mantelzorgers wordt gevraagd om aan het onderzoek mee te doen. Ervaring met applicaties, mobiele telefoons of tablets is niet nodig om de vragenlijst in te kunnen vullen. Dus ook als u geen ervaring met zogenaamde smartphones of tablets heeft kunt u meedoen aan het onderzoek.

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst met een aantal stellingen. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.  Antwoorden kunnen niet goed of fout zijn, het gaat hier om uw mening.

Alle antwoorden worden geheel anoniem verwerkt.

Meedoen gaat heel eenvoudig door te klikken op deze link: https://vueconomics.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6XAninUuBmhJJT7

Werkt de link niet? Kopieer en plak de tekst https://vueconomics.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6XAninUuBmhJJT7   naar uw internet browser:

Onder de deelnemers worden vijf VVV bonnen ter waarde van €10,- verloot.

Meedoen met het onderzoek kan tot uiterlijk 21 juli a.s.

Plaats een reactie