Dag van de mantelzorg

Dag van de Mantelzorg is een nationale dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet, op of rond 10 november. Ook wordt rond 10 november vaak de mantelzorgwaardering uitgereikt.

In veel gemeenten is de Dag van de mantelzorg inmiddels uitgegroeid tot een Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers krijgen hiervoor een uitnodiging van hun gemeente. Registratie als mantelzorger door het aanvragen van een mantelzorgwaardering of deelname aan een Dag van de Mantelzorg kan hierbij helpen. Elk jaar is er een ander thema.

Mantelzorg wordt steeds meer en beter gewaardeerd. Mantelzorgers kunnen soms aanspraak maken op (tijdelijke) ontheffing van sollicitatieplicht, voorrang bij woningtoewijzing (urgentie), een parkeervergunning of andere regelingen die het mantelzorgen kunnen verlichten.  Vaak wordt hiervoor dan een bewijs van mantelzorg of een mantelzorgverklaring gevraagd.

Maar natuurlijk is een erkenning voor alles wat mantelzorgers voor hun naaste doen op zich al reden genoeg om aan te melden voor een waardering of een activiteit.

Dag van de mantelzorg is een vorm van mantelzorgwaardering

Hieronder een overzicht van de bij ons bekende initiatieven voor mantelzorgwaardering. Dit kan dus een Dag van de Mantelzorg zijn, of informatie over een andere vorm van mantelzorgwaardering. Klik op de plaatsnaam of gemeentenaam van je keuze voor meer informatie (waar je dan “wij” leest wordt de lokale organisatie bedoeld).

Staat jouw gemeente er (nog) niet bij? Informeer dan zelf bij je gemeente of er iets wordt georganiseerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

We vinden het prettig als je ons ook informeert via het contactformulier

Aa en Hunze

Aalsmeer

Amstelveen

Asten

Bergen op Zoom

Blaricum

Bolsward

Buren

De Wolden

Doetinchem

Driebergen

Dronten

Druten

Eemnes

Eindhoven

Elburg

Emmeloord

Geldermalsen

Gilze en Rijen

Haarlemmermeer

Hattem

Huizen

Hulst

Kampen

Laren

Lingewaard

Middelburg

Neerijnen

Nijkerk

Nijmegen

Oisterwijk

Ouder-Amstel

Renkum

Rheden

Rozendaal

Sliedrecht

Sneek

Someren

Stichtse Vecht

Tholen

Uden

Uithoorn

Utrechtse Heuvelrug

Veenendaal

Veere

Venlo

Vlissingen

Voorst

Wijdemeren

Zuidwest Friesland

Zwartewaterland

Zwijndrecht

 

2 gedachten over “Dag van de mantelzorg”

  1. Goedemiddag,

    Tot mijn verbazing mis ik mijn gemeente Breda. Het zal wel aan hun aandacht zijn ontsnapt, omdat ze behoorlijk mantelzorger- vriendelijk zijn.
    Vriendelijke groeten,

Plaats een reactie