PGBtest

Misschien heb jij wel eens gedacht over het aanvragen van een PGB? Of hebben anderen tegen je gezegd: "Jij moet een PGB aanvragen, dat is echt wat voor jou". Lijkt het je fijn om zelf je zorg of hulp in te kunnen kopen met eigen budget? Of wil je de zorg liever laten regelen door een zorginstelling?

Wat is wijsheid? Om je te helpen bij deze afweging is de PGB-test ontwikkeld.

Online

Met de online PGB-test kan je nagaan of het zelf organiseren  van je zorg met een budget iets voor jou is . De test is anoniem en de resultaten van deze test worden niet aan derden (zoals bijvoorbeeld het zorgkantoor) doorgegeven. De test is alleen voor jouzelf bedoeld als hulpmiddelom te zien of het zelf regelen van zorg met een budget iets voor jou is.

Als je de vragenlijst van ongeveer 15 minuten helemaal hebt ingevuld, krijgt je een persoonlijk advies. Misschien past het werken met een budget heel goed bij jou. Of het past wel bij jou, maar je kan er wel wat hulp bij gebruiken. Of het past helemaal niet bij je, en kan je de zorg beter als zorg in natura (ZIN) door een zorginstelling laten regelen.

Tips

Als uit de test blijkt dat je met wat hulp best zelf je zorg kunt regelen met een PGB of een VPZ wordt het advies aangevuld met waardevolle tips. Voorbeelden van tips zijn: het volgen van een bepaalde cursus, of het uitbesteden van bepaalde taken.

De PGB-test is ontwikkeld door Per Saldo in samenwerking met VWS, CIZ, CVZ, Jeugdzorg Nederland, MEE, Mezzo en de VNG. Je vindt de PGB-test op http://www.pgb-test.nl.

 
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down