Page content

Dag van de mantelzorg

Dag van de mantelzorg

Op veel plaatsen, maar helaas nog lang niet overal in Nederland wordt op of rond 10 november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Het landelijke thema voor de Dag van de Mantelzorg 2016 is Mantelzorg doe je samen!

Mantelzorg wordt steeds meer en beter gewaardeerd. Mantelzorgers kunnen soms aanspraak maken op (tijdelijke) ontheffing van sollicitatieplicht, voorrang bij woningtoewijzing (urgentie), een parkeervergunning of andere regelingen die het mantelzorgen kunnen verlichten.  Vaak wordt hiervoor dan een bewijs van mantelzorg of een mantelzorgverklaring gevraagd. Registratie als mantelzorger door het aanvragen van een mantelzorgwaardering of deelname aan een Dag van de Mantelzorg kan hierbij helpen.

Maar natuurlijk is een erkenning voor alles wat mantelzorgers voor hun naaste doen op zich al reden genoeg om aan te melden voor een waardering of een activiteit.

Dag van de mantelzorg is een vorm van mantelzorgwaardering

Hieronder een overzicht van de bij ons bekende initiatieven voor mantelzorgwaardering. Dit kan dus een Dag van de Mantelzorg zijn, of informatie over een andere vorm van mantelzorgwaardering. Klik op de plaatsnaam of gemeentenaam van je keuze voor meer informatie (waar je dan “wij” leest wordt de lokale organisatie bedoeld).

Staat jouw gemeente er (nog) niet bij? Informeer dan zelf bij je gemeente of er iets wordt georganiseerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

We vinden het prettig als je ons ook informeert via het contactformulier

Aa en Hunze

Aalsmeer

Amstelveen

Asten

Bergen op Zoom

Blaricum

Bolsward

Buren

De Wolden

Doetinchem

Driebergen

Dronten

Druten

Eemnes

Eindhoven

Elburg

Emmeloord

Geldermalsen

Gilze en Rijen

Haarlemmermeer

Hattem

Huizen

Hulst

Kampen

Laren

Lingewaard

Middelburg

Neerijnen

Nijkerk

Nijmegen

Oisterwijk

Ouder-Amstel

Renkum

Rheden

Rozendaal

Sliedrecht

Sneek

Someren

Stichtse Vecht

Tholen

Uden

Uithoorn

Utrechtse Heuvelrug

Veenendaal

Veere

Venlo

Vlissingen

Voorst

Wijdemeren

Zuidwest Friesland

Zwartewaterland

Zwijndrecht

 

Comment Section

2 reacties op “Dag van de mantelzorg


Door Dries Oomen op 11 oktober 2016

Goedemiddag,

Tot mijn verbazing mis ik mijn gemeente Breda. Het zal wel aan hun aandacht zijn ontsnapt, omdat ze behoorlijk mantelzorger- vriendelijk zijn.
Vriendelijke groeten,


Door Freke Schoemaker op 12 oktober 2016

Dank voor uw reactie, wij gaan op zoek naar informatie betreffende de Dag van de Mantelzorg en Mantelzorgwaardering in Breda!

Plaats een reactie


*